OPEN CUBE

  • 2017
  • Adres

    Charles Malisstraat 44
    1080 Sint-Jans-Molenbeek
    België

Belangrijkste afbeelding
101e%
Status
Voltooid

Beeldhouwster Patricia Sonville en fotograaf Thierry Wieleman bedachten samen met architect Luc Tillé voor de Lavoisier-site, een voormalig fabrieksterrein, een sculptuur bestaande uit twee kubussen die onderling een intieme dialoog aanknopen. Aan de ene kant stelt een gesloten kubus de persoonlijke en intieme leefwereld voor van de bewoners van de site. Aan de andere kant belichaamt een open kubus de gedeelde activiteiten en ontmoetingen tussen de nieuwe bewoners.

De eerste kubus is bezet met witte tegels met of zonder fotografische opdruk over het leven van de bewoners, en met gelamineerd glas dat de oude machines van de lift laat zien, een stukje erfgoed uit het verleden. De tweede kubus is gemaakt uit cortenstaal. Om deze artistieke interventie verder te zetten, worden stukken tegelwerk en vormen in cortenstaal ingewerkt langs de toegangsmuren tot de site en in de inkomhal van het gebouw.

 

Kunstenaars: Patricia Sonville, Thierry Wieleman en Luc Tillé

 

Start van de constructiewerf op 10 augustus 2020 en vernissage gepland voor september 2021.

Bedrag van de investering
240 000€
Bouwheer
BGHM
Subsidiërende overheid
BGHM
Back to top